Ton Tomasoa (74) uit Barneveld heeft Elles ingeschakeld om een fotoreportage van de kerk-  en de crematiedienst van zijn vrouw Yvon te maken. Yvon overleed plotseling naar aanleiding van  complicaties tijdens een alvleesklieroperatie.

“Het overlijden van mijn vrouw was zo abrupt dat mijn dochter en ik heel graag foto’s wilden hebben van zowel Yvon’s laatste momenten na overlijden thuis als ook van de kerk- en crematiedienst. We hebben hier heel bewust voor gekozen, zodat mijn dochter en ik alles op een later moment konden terugkijken, herbeleven én op onze manier konden verwerken. 

We hebben vooraf onze ideeën met Elles doorgesproken. We wilden dat zij vrij rondliep bij ons in huis en mij, mijn dochter, vrienden en familie op een natuurlijke wijze zou vastleggen. Daarnaast wilden we mooie foto’s van de diensten.

 We hebben Elles de vrije hand gegeven. Ondanks die vrijheid was ze niet opvallend aanwezig. Alsof zij en haar camera volledig opgingen in de omgeving. En dat heeft voor zúlke mooie foto’s gezorgd. Elke keer als ik de foto’s zie,  krijg ik er een warm en fijn gevoel bij. 

Vanuit diverse perspectieven heeft Elles bijzondere momenten vastgelegd. Zo heeft ze de emotionele kant van het overlijden en alles wat daarbij kwam kijken heel goed weten te vangen. 

Het is absoluut geen ‘lopende band productie’, want élke foto is zo puur en waardevol vastgelegd. Elke foto spreekt voor zichzelf en vertelt een eigen verhaal. Het terugkijken van de door Elles gemaakte mooie foto’s  heeft ondersteunend gewerkt in het rouwproces van mij en mijn dochter. Daar zijn wij haar héél dankbaar voor.”